Hlavní sídlo společnosti OMEXOM GA Energo (součást holdingu VINCI Energies) v Plzni Bolevci nově střeží Česká Pošta Security (dále jen ČP Security). Služby vzdáleného bezpečnostního monitoringu hlavního sídla a poboček zajišťuje ČP Security ze svého dohledového centra za využití systému iVISEC.

Bezpečnostní služby ČP Security jsme začali využívat na jaře letošního roku na třech lokalitách v ČR a za první měsíce fungování mohu hodnotit službu jako kvalitní a spolehlivou. Systémy používané ČP Security bylo možné propojit s našimi stávajícími technologiemi, což je pro nás velkou výhodou. Díky propojení technologií je zajištěna vysoká úroveň zabezpečení majetku společnosti a bezpečnost našich zaměstnanců na pracovišti. Zároveň spolupráce s ČP Security nám napomáhá k předcházení vzniku mimořádných a nežádoucích krizových situací,“ shrnuje Lenek Viduna, bezpečnostní manažer společnosti OMEXOM GA Energo.

Jak řešení vzdáleného dohledu za využití špičkových zařízení a systémů nové generace funguje, popisuje Karel Skokan, komerční ředitel společnosti Z.L.D., která je výrobcem a poskytovatelem zastřešujícího dohledového a řídicího systému iVISEC, jež ČP Security ke střežení objektu využívá. „Poskytované bezpečnostní služby GaaS* jsou realizovány na nejpokrokovějších technologiích. Zásadní roli má software iVISEC, který na jednotlivých lokalitách společnosti OMEXOM zajišťuje integraci dílčích provozních a bezpečnostních technologií a zároveň předává v reálném čase informace o událostech na centrální instanci iVISEC na Dohledovém přijímacím a poplachové centrum (DPPC) České pošty Security,“ vysvětluje Karel Skokan. V případě výskytu nestandardní události, jsou pracovníci DPPC okamžitě vizuálně i zvukově upozorněni, mají pohotově k dispozici videostreamy z místa události a mohou i nahlédnout do videozáznamů pro pochopení souvislostí, jak událost vznikla a co jí předcházelo.

Projekt vzdáleného videodohledu, respektive služba ´střežení na dálku´ prostřednictvím moderní zobrazovací a vyhodnocovací techniky bude nedílnou součástí všech řešení tohoto typu již v blízké budoucnosti. Progresivní zákazníci, jakým je společnost OMEXOM, jsou klíčoví pro rozvoj služeb s přidanou hodnotou, za což jí patří poděkování. Pro ČP Security je ctí s takovými klienty spolupracovat, díky nim se učit, a tak rozvíjet kvalitní služby,“ uzavírá Tomáš Hampl, jednatel společnosti ČP Security.

OMEXOM GA Energo plánuje rozšířit služby GaaS na další pobočky, a navíc využít další možnosti, které celé řešení přináší, jako je např. včasná výstraha v případě poruch na infrastruktuře objektů apod.


Použité zkratky:
*GaaS – Guarding as a Service – bezpečností služba kterou komerčně nabízí ČP Security spočívající zejména ve vzdáleném bezpečnostním monitoringu areálu zákazníka.